Sportverenigingen laten sponsorkansen liggen

Persbericht

Sportverenigingen laten sponsorkansen liggen 

Clubs grijpen in Corona-crisis naar ‘bekende’ sponsorbronnen. Leden wel positief over het online sponsoren van weekendwedstrijden.

 

Het Nederlandse sportverenigingsleven is door de coronamaatregelen niet alleen sportief, maar ook financieel flink getroffen. Opvallend hierbij is dat slechts 3% van de clubs momenteel gebruikmaakt van online fondsenwerving, terwijl leden aangeven wedstrijden online te willen sponsoren om zo hun vereniging te steunen. Dit is de conclusie van een anonieme peiling onder leden van sportverenigingen, uitgevoerd door het kersverse sponsorplatform goal41.nl.

De enquête is halverwege oktober 2020 afgenomen, net na de extra maatregelen van het kabinet. Middels deze peiling willen de oprichters van goal41.nl – de Oosterbeekse softwareontwikkelaar Marcel Meijer en sociaal ondernemer Michel Kriatkow uit Driebergen – leren of zij clubs kunnen helpen met hun geheel nieuwe, laagdrempelige initiatief voor online sponsoring. Uit de enquêteresultaten blijkt dat de gezelligheid van het clubleven het meest wordt gemist. Daarbij ziet het overgrote deel (71%) van de clubleden ook de financiële gevolgen van COVID-19 terug bij hun club, zoals nauwelijks tot geen kantineopbrengsten en de stopzetting van lidmaatschappen en sponsorcontracten.

Coronacrisis vraagt om creativiteit

De Coronacrisis heeft de sportverenigingen in haar greep en velen proberen hier op creatieve wijze een antwoord op te vinden. Zo speelt veel jeugd op vriendschappelijke basis door binnen hun eigen vereniging en verschillende initiatieven moeten de clubgeest levendig houden nu het clubleven stilligt. Toch blijken veel verenigingen minder creatief wanneer het om fondsenwerving gaat. Het onderzoek van goal41.nl geeft te denken… Slechts 3 procent van de clubs overweegt namelijk online sponsoring als extra bron van inkomsten, terwijl hun leden de mogelijkheid van online sponsoring met een rapportcijfer 7,6 beoordelen. De meeste clubs richten hun pijlen vooral op lokale sponsors en extra subsidies vanuit de gemeente, aldus de enquêteresultaten.

Simpel fondsenwerfidee slaat aan

In de peiling heeft goal41.nl ook zijn plan voor online sponsoring getoetst. Het idee is heel simpel: laat je voetbal-, hockey- of tenniswedstrijd sponsoren door vrienden, collega’s of familie met 1 euro per gewonnen punt of game. Goed voor de teamspirit en laagdrempelig voor de sponsor. Aangezien iedere wedstrijd kan worden gesponsord, kan zeker ook met vriendschappelijke potjes op de club eenvoudig een sponsorbedrag worden opgehaald. 76 procent van de clubleden is positief over het idee en zes op de tien leden geeft aan zelf actief mee te willen doen als sponsor, deelnemer of beide. Clubs kunnen op deze manier tot wel enkele duizenden euro’s per wedstrijddag kunnen verdienen.

Help ook mee clubs te helpen

De afgelopen weken zijn gebruikt om het sponsorplatform www.goal41.nl op een aantal punten te verbeteren en het staat nu helemaal klaar. Een klein dozijn proefwedstrijden is al gespeeld in de voorbereiding. “Nu is het tijd om clubleden te helpen hun clubs te helpen”, aldus het enthousiaste duo. “Wij dragen graag ons steentje bij”. Benieuwd hoe een actie op jouw club eruit kan zien? Dat laten we je graag zien. Neem gerust contact met ons op.

 

TIP: stuur deze handleiding van Goal41.nl door naar een teamcoach of het clubbestuur. Op 2 pagina’s staat alles wat ze moeten weten.

Noot:de resultaten van de peiling zijn gebaseerd op een peiling onder 73 18+ leden van voetbal- en hockeyclubs. De resultaten van de peiling hebben een betrouwbaarheid van 90% en een foutmarge van 10%.

Help jij ons mee clubs te helpen?

Een gemiddelde voetbal- of hockeyclub kan op één wedstrijddag met normale wedstrijdjes, of met vriendschappelijke wedstrijdjes in Corona-tijden, ruim €2.500 ophalen of €100 per team. Met goal41.nl denken we dat we clubs kunnen helpen. Wil jij ons verder helpen om clubs te helpen? Hoe? Door te laten zien dat online sponsoring zo geregeld is. Je helpt door vrienden, familie, buren en collega’s aan te moedigen een ‘proefwedstrijdje’ te starten op www.goal41.nl met één team binnen de club, bijvoorbeeld voor de lokale Voedselbank. Zo kunnen leden heel laagdrempelig goal41.nl uitproberen en hun club helpen online sponsoring te ontdekken.

Related Posts