Start het nieuwe sportseizoen goed!

Grote kans dat jij één van de spelers, coaches of supporters bent van de ruim 63.000 voetbal-  of 16.000 hockeyteams die komende weken het nieuwe seizoen starten. Het eerste seizoen na een lange periode van strenge maatregelen, dichte kantines en afgeblazen clubtoernooien. Dit dan ook de tijd om weer wat leven in de brouwerij te brengen en de clubtrots een impuls te geven. Maar hoe doe je dat binnen de huidige corona-maatregelen en zonder extra tijd te vragen van vrijwilligers?

 

Idee: maak van een normale competitiedag een clubevent

Met het nieuwe teamsponsorplatform goal41.nl maak je van een iedere gewone wedstrijd een sponsorwedstrijd. Binnen 5 klikken staat jullie wedstrijd online en deel je de actielink met vrienden, familie en bekenden. Zij kunnen jullie dan voor €1,- per doelpunt steunen en aanmoedigen. Super leuk voor iedereen die jullie voor een klein bedrag willen aanmoedigen.

 

Je kunt een sponsoractie opzetten als team of als club.  De club-editie neemt vrijwel al het werk weg bij de commissies. Geen administratieve rompslomp of uitgebreide briefings. Na een korte onboarding wordt vrijwel alles digitaal uit handen genomen en maak je met gemak een van een normale competitiedag  een clubevent.

 

5.000 euro per club

Één eurootje per goal? Dat kan toch niet veel opleveren zou je kunnen denken. Nou, dat valt reuze mee. Want, de wedstrijden die we gespeeld hebben in het vorige seizoen leverde tussen de €200 en €450 per wedstrijd op. Kleine beetjes zijn samen snel een behoorlijk bedrag. Want als je als club een weekenddag alle wedstrijden laat sponsoren heb je met 20 teams al snel €5.000 bij elkaar.

 

Voedt Club- en Teamtrots

Maar geld is zeker niet het belangrijkste. Wat de teams uit Amstelveen, Barendrecht, Driebergen, Doorn en Westmaas teruggaven na hun actie was vooral de trots die het geeft om als team te scoren voor een doel. En als we de foto’s bekijken van alle cheque-uitreikingen dan snappen we dat wel.

 

Kies zelf jullie sponsordoel

In deze tijden hebben veel clubs een gat in de begroting doordat de kantineopbrengsten weg zijn gevallen. Andere clubs vinden het juist belangrijk om te investeren in velden, gebouwen en trainingsmaterialen. Veel teams spelen ook graag voor een goed doel dat hen aanspreekt. Hoe concreter jullie doel, hoe motiverende het werkt. Kijk voor inspiratie op ons sponsordoel keuzehulp.

 

Neem contact op. We helpen graag. 

Ben je benieuwd wat een actie jouw club of team op kan leveren. Heb je vragen of heb je tips nodig? Laat het ons weten. We staan voor jullie klaar. Stuur ons gewoon even een berichtje.

Related Posts