Clubs Utrechtse Heuvelrug in actie voor nieuwe bomen 

18 juni 2021 werd de Utrechtse Heuvelrug getroffen door een ongekende natuurramp, een valwind waarvan de schade nog steeds zichtbaar is. Hoewel inmiddels veel schade is hersteld zijn er heel veel bomen gesneuveld in het bos en in het dorp. De leefomgeving van de mensen is hierdoor veranderd. Mooie bomenlanen zijn weg. De kaalslag is een blijvende herinnering aan het plotselinge natuurgeweld. Natuurgeweld dat al snel in het nieuws werd vergeten. Toch is de schade enorm.

 

Geef de heuvelrug weer bomen terug

 

Recent heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug een actie gestart om bomen weer terug te krijgen in de openbare ruimte. Hiervoor is kwekers gevraagd in totaal 800 jongere bomen te doneren. De valwind heeft echter ook grote, markante bomen geveld. De stichting Bomen voor Leersum e.o. heeft het daarom op zich genomen om 21 karakteristieke bomen op de Heuvelrug te herplanten. Deze gezichtsbepalende bomen geeft de Heuvelrug weer en stukje van de leefomgeving weer terug. Zo kunnen we wellicht de enorme schrik van de natuurramp iets verzachten.

 

Laat 30 oktober doelpunten sponsoren voor bomen

 

Zo’n grote boom kost echt geld, veel geld. Wij rekenen op €5.000 per boom inclusief speciaal vervoer en planten. Daarom heeft  De stichting Bomen voor Leersum e.o. samen met Goal41, een digitaal sponsorplatform, uit Driebergen een originele en laagdrempelige sponsoractie bedacht.

Binnen 5 klikken wordt met Goal41 iedere voetbal- of hockeywedstrijd een sponsorwedstrijd. Elk doelpunt kan dan voor 1 euro gesponsord worden door ouders, familie, vrienden en bekenden. Bekijk hier hoe een actie in zijn werk gaat.

Deze actie wordt gesteund door de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Wie na de valwind in Leersum, Valkenheide en omgeving is geweest, weet hoe groot en ingrijpend de schade is. Deze sponsoractie wil ik dan ook van harte bij iedereen aanbevelen. Ik hoop dat veel voetbal- en hockeyclubs meedoen, zodat er veel doelpunten en daarmee bomen gescoord worden. Burgemeester Frits Naafs

 

Doe ook 30 oktober mee als club of team

Het idee is dat in het weekend van zaterdag 30 oktober alle voetbal- en hockeyclubs uit Utrechtse Heuvelrug meedoen met alle teams. De opbrengst kan dan deels of volledig naar de actie van de stichting Bomen voor Leersum e.o. gaan. Het is aan uw vereniging welk percentage jullie zelf houden en welk percentage naar het goede doel gaat.

Meld voor 15 oktober je club of team aan. Zo geregeld.

Wordt ook held van de Heuvelrug en laat 30 oktober alle club of teamdoelpunten sponsoren. Samen kunnen we een groot verschil maken. Wil je meer weten of al starten met het optuigen van de actie stuur ons dan een berichtje . We zullen je dan persoonlijk benaderen. Binnen 15-30 minuten helpen we met het opzetten van een clubactie die zo geregeld is. Handig is om dit wel uiterlijk voor 15 oktober te doen.

Individuele teams kunnen ook meedoen door een actie te starten. Hoe je dat doet lees je hier. Geef je actie de omschrijving “Bomen voor de Heuvelrug” mee.  Dan zorgen wij dat het bedrag bij de stichting Bomen voor Leersum e.o. terecht komt. Je ontvangt hiervan een bevestiging van ons.

Wat een clubsponsordag op kan leveren?

Één eurootje per goal? Dat kan toch niet veel opleveren zou je kunnen denken. Nou, dat valt reuze mee. Want, de wedstrijden die we gespeeld hebben in het vorige seizoen leverde tussen de €200 en €450 per wedstrijd op. Kleine beetjes zijn samen snel een behoorlijk bedrag. Want als je als club een weekenddag alle wedstrijden laat sponsoren heb je met 20 teams al snel €5.000 bij elkaar.

Feestelijke afsluiting op boomplantdag 

Op de nationale boomplantdag op woensdag 10 november wordt het bedrag feestelijk bekend gemaakt. Als de bomen dan daadwerkelijk geplant worden komende winter is er voor elke club of team de mogelijkheid om hun eigen bij elkaar gespeelde boom te planten en mogelijk jullie naam hieraan te verbinden.

Related Posts